Mijn naam is Anita Kentie. Ik ben getrouwd en heb twee zoons.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd geweest door de grote levensvragen. Wat is de zin van het leven? Hoe geef je zin aan het leven? Hoe verhoud ik mij tot het lijden van de mens? Wat betekent het om mens te zijn?

Grote vragen – waar ik op den duur niet zo goed raad mee wist.

In plaats van een studie filosofie, psychologie, humanistiek of schone kunsten heb ik daarom gekozen voor “het redelijke alternatief “ van de studie bouwkunde aan de TU Delft, waarna ik bijna 20 jaar lang als ambtenaar in de ruimtelijke ordening heb gewerkt.

Intussen kwam ik mijn eigen demonen tegen. Ik heb meerdere therapieën gevolgd bij de reguliere hulpverlening, en kwam er achter dat “praten” en cognitieve therapie mij wel een zeker inzicht gaf, maar me vervolgens niet verder hielp. Sterker nog, ik werd boos op mezelf omdat ik wel begreep wat ik “verkeerd” deed, maar niet bij machte leek het te veranderen.

Ik bleef zoeken en belandde bij boeken over mindfulness, boeddhisme en het padwerk. Hier begon ik de antwoorden te vinden die ik zocht.

Niet lang daarna kwam het ITIP (school voor leven en werk) op mijn pad. Ik stopte met mijn werk als stedebouwkundige, rondde de driejarige opleiding af en volgde daarna meteen een aantal vervolgopleidingen zodat ik zelf ook mensen kon gaan begeleiden.

De grootste eyeopener bij het ITIP was voor mij het ervaringsgerichte werken. Veel minder nadruk op praten en denken, maar vooral oefenen in gewaarworden, waarbij ook en vooral het lijf als instrument wordt ingezet.

Inmiddels is de cirkel weer rond en ben ik terug bij mijn vroegste fascinatie. Ik heb nog steeds de antwoorden niet paraat – sterker nog: het blijven zoeken en ontdekken, het nieuwsgierig blijven, dat is voor mij steeds meer waar het om gaat.

Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar unieke levensweg te bewandelen. Toch zijn wij allemaal mens, en niets menselijks is mij vreemd.

Mijn fascinatie voor wat het betekent om mens te zijn, mijn onderzoekende geest, mijn levenservaring en mijn training zet ik graag in om ook jou op weg te helpen. Ik koppel daarbij mildheid en inlevingsvermogen aan een scherpe blik, een speelse lichtheid en een gevoel voor humor.